در هنگام نصب دوربین‌های مداربسته، انتخاب مکانی مناسب برای جایگذاری دوربین‌های مداربسته از اهمیت بالایی برخوردارند. با انتخاب مکان مناسب، تعداد دوربین‌های نصب شده در پروژه می‌تواند کاهش پیدا کند و همین موضوع، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

ما در این مقاله به نکات مهم در انتخاب مکان مناسب برای نصب دوربین‌های مداربسته اشاره کرده‌ایم. پس با ما همراه باشید.

قوانین توصیه شده هنگام نصب دوربین مداربسته در منزل

محل پیشنهادی نصب دوربین مداربسته در منزل

1-هنگامی که می‌خواهیم دوربین‌های مداربسته را در داخل مکان موردنظر نصب کنیم، عموما در گوشه قرار می‌گیرند. زیرا در این صورت زاویه بیشتری را تحت پوشش قرار می‌دهند. همچنین در مجاورت فضاهای ورودی نصب می‌شوند تا ورود و خروج افراد را ضبط کنند. مانند در‌ها و پنجره‌ها.

2- در سیستم‌های امنیتی داخلی، معمولا از ترکیب دوربین‌های مداربسته مخفی و آشکار استفاده می‌کنند. دوربین‌های مداربسته غیرمخفی برای پوشش فضاهای مهم و اصلی، و دوربی‌های مداربسته مخفی برای فضاهایی که دید کور دارند و دوربین‌های مداربسته معمولی به آن‌جا دسترسی ندارند، نصب می‌شوند.

3- اگر ساختمان شما چند طبقه می‌باشد، توصیه می‌شود در طبقه همکف که رفت و آمد بیشتری صورت می‌گیرد، تعداد دوربین‌های مداربسته بیشتر باشد. همچنین بهتر است برای فضاهایی که نور آن‌جا کم است، از دوربین‌های مداربسته دید در شب استفاده شود.

4- برای نصب دوربین مداربسته خارج از ساختمان، لازم است تا دوربین‌ها تمام فضاهای ورودی را پوشش دهند. مانند، در‌ها، دیواری که محدوده زمین را مشخص میکند و فنس‌ها. همچنین باید دوربین‌های مداربسته‌ای نصب شوند تا در‌های ورودی ساختمون‌ها را کنترل کند.

احتمال ورود سارق از قسمت‌های مختلف یک ساختمان

5- ارتفاع دوربین‌های مداربسته باید به قدری باشد که امکان دسترسی به آن‌ها به سادگی، ممکن نباشد(حدود 3متر از کف). دوربین‌های مداربسته‌ای که خارج از ساختمان نصب شده‌اند، باید در محدوده‌ی دید باشند. زیرا وجود خود دوربین‌ها مانع ورود غیرمجاز می‌شود. هنگام نصب باید به حریم شخصی خانه‌های مجاور توجه کرد.

6- به‌طورکلی، بهتر است دوربین‌های مداربسته به‌جای آن‌که روبه‌روی مسیر ورودی قرار بگیرند، در جهت آن نصب شوند تا تشخیص حرکت بهتر انجام شود. مانند شکل زیر:

محل نصب دوربین مداربسته در قسمت ورودی

نقطه کور دوربین‌های مداربسته کجاست؟

پوشش نقطه کور دوربین‌های مداربسته

نقطه کور دوربین‌های مداربسته، دقیقا زیر آن‌ها می‌باشد. دوربین‌های مداربسته به فضای زیر خود دسترسی ندارند، به همین دلیل است که به این نقطه، نقطه‌ی کور می‌گویند. درهنگام نصب دوربین‌های مداربسته باید به نقاط کور دوربین‌ها توجه کرد تا هر دوربین را به گونه‌ای نصب کرد که نقاط کور دوربین مداربسته‌ی دیگر را پوشش دهد. نقاط کور دوربین‌های مداربسته، همیشه از مشکل‌های چالش برانگیز است که دزد‌های حرفه‌ای با استفاده از همین نقاط وارد کارخونه‌ها یا فضا‌های دیگر می‌شوند.

انواع دوربین مداربسته و محل نصب آن‌ها

انتخاب دوربین مداربسته مناسب برای موقعیت مورد نیاز، یکی از مهم‌ترین موارد است که باید به آن توجه کرد. دوربین‌های مداربسته انواع مختلفی دارند که در مقاله‌ی پرفروش‌ترین دوربین‌های مداربسته، مذل‌ها و کاربرد هر یک از آن‌ها توضیح داده شده‌است.

به‌طورکلی، دوربین‌های مداربسته به دو دسته‌ی کلی دوربین‌های مداربسته داخل ساختمانی و خارج ساختمانی تقسیم می‌شوند. و دسته‌بندی‌های دیگر دوربین‌های مداربسته براساس نوع تکنولوژی به‌کار رفته در آن‌ها می‌باشد. در این قسمت به بررسی دوربین‌های مداربسته‌ی مناسب داخل ساختمان و خارج ساختمان می‌پردازیم.

دوربین‌های مداربسته مادون قرمز

تصویر دوربین مداربسته مادون قرمز

دوربین‌های مداربسته‌ی مادون قرمز، همان دوربین‌های دید در شب هستند. این دوربین‌ها در فضاهای تاریک یا با نور کم نصب می‌شوند. البته می‌توان از این دوربین‌ها به‌صورت شبانه‌روز، هم در داخل و هم در خارج ساختمان استفاده کرد. دوربین‌های دید در شب به کمک تکنولوژی مادون قرمز، در تاریکی و نبود نور کافی، تصاویری با کیفیت ضبط می‌کنند.

اما اگر دوربین‌های مداربسته شما دارای قابلیت دید در شب نیستند، باید نور کافی برای ضبط تصاویر با کیفیت را فراهم کنید. دوربین‌های مداربسته نباید خیلی به منبع نور نزدیک باشند. زیرا همین موضوع سبب تاری تصاویر در شب می‌شود. همچنین باید توجه داشت، دوربین‌های مداربسته‌ای که خارج ساختمان نصب می‌شوند، مستقیم در جهت تابش نور آفتاب نباشند.

دوربین‌های مداربسته WDR

تفاوت تصویر دوربین مداربسته با قابلیت WDR و بدون آن

قابلیت WDR یا Wide Dynamic Range در دوربین‌های مداربسته به معنای بهبود کیفیت تصاویر و افزایش بازه داینامیک دوربین است. بازه داینامیک مشخص می‌کند که توانایی دوربین مداربسته د勞力士高仿 ر ضبط تصاویر در بازه‌های مختلف نور چقدر است. به‌طور مثال، هنگامی که بخشی از تصویر نور زیادی دارد و بخش دیگر در نیمه تاریک قرار می‌گیرد، جزئیات تصویر در نیمه تاریک مشخص نمی‌باشد. اما اگر از دوربین‌های مداربسته با قابلیت WDR استفاده شود، تصویر هم در نیمه پرنور و هم در نیمه تاریک دارای جزئیات خواهد بود. یعنی دوربین‎‌های مداربسته ای که روبه‌روی پنجره یا درب نصب می‌شوند بهتر است دارای قابلیت WDR باشند.

دوربین‌های مداربسته ضدضربه

در فضاهای پررفت و آمد یا جاهای دورافتاده، از دوربین‌های مداربسته ی خاصی استفاده می‌شود که در برابر انواع ضربه مقاومت دارند. این دوربین‌های مداربسته دارای محفظه مقاوم فلزی و لوله‌های مخصوص برای محافظت از سیم‌کشی آن هستند. از این دوربین‌ها در مکان‌های عمومی مانند خیابان‌ها یا میدان‌ها استفاده می‌کنند. همچنین در برخی انبار‌های صنعتی و پارکینگ‌های عمومی نیز نصب می‌شوند. در طی فرآیند ساخت این دوربین، آزمایش‌های زیادی جهت مقاوم‌سازی در برابر انواع ضربه‌ها انجام می‌شود.

دوربین‌های مداربسته آنالوگ و IP

دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه

دوربین‌های مداربسته آنالوگ، از اولین دوربین‌های مداربسته هستند که از طریق کابل کواکسیال، اطلاعات دریافتی را به ضبط‌کننده DVR منتقل می‌کند و در آن‌جا تصاویر پردازش می‌شود.

اما برخلاف دوربین‌های آنالوگ، دوربین‌های مداربسته IP، مستقیما به اینترنت وصل می‌شوند و اطلاعات به صورت مستقیم در خود دوربین پردازش می‌شود. دوربین‌های مداربسته آنالوگ و IP دارای تفاوت‌های زیادی هستند، که شما می‌توانید در مقاله 10 تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ و IP، از آن آگاه شوید.

دوربین‌های آنالوگ و IP هم در داخل خانه و هم در خارج آن می‌توانند نصب شوند. هر دو این دوربین‌ها امکان کنترل از راه دور نیز دارند.

دوربین‌های مداربسته زوم خودکار

دوربین مداربسته با قابلیت زوم و چرخش

دوربین‌های مداربسته با قابلیت زوم، دوربین‌های گنبدی‌ای هستند که می‌توانند در زوایای مختلف بچرخند و بر روی یک محور، حرکت کنند. دوربین مداربسته مدل PTZ یا دوربین گردان، از این دسته می‌باشند. این دوربین‌های مداربسته 360 درجه اطراف خود را پوشش می‌دهند. یکی دیگر از قابلیت‌های این دوربین، امکان زوم آن می‌باشد. در دوربین‌های مداربسته دیگر، شما امکان زوم بر روی سوژه‌های مختلف را ندارید. در نتیجه اگر نیاز شما، زوم کردن و دیدن جزئیات بیشتر مانند پلاک ماشین می‌باشد، باید دوربین مداربسته با قابلیت زوم تهیه کنید.

نتیجه‌گیری

برای نصب دوربین مداربسته در خانه موارد زیر پیشنهاد می‌شود:

مکان‌های نصب پیشنهادیدر ورودی، پارکینگ
ارتفاع نصب پیشنهادیحدود 3 متر از کف
در این مکان نصب نشودپشت شیشه پنجره

نصب دوربین مداربسته در منزل، شاید آسان به‌نظر برسد، اما طراحی مکان نصب و مدار مناسب جهت صرفه‌جویی در هزینه، نیازمند نظر کارشناس دارد. مخصوصا در فضاهای بزرگ و صنعتی بهتر است حتما با یک کارشناس مشورت کنید. کارشناسان عماد ایمن سه فاز هر پروژه حفاظتی شامل، طراحی، اجرا و نگهداری از تجهیزات را پوشش می‌دهند. در نتیجه شما می‌توانید با مراجعه به صفحه نصب دوربین مداربسته در تهران، از مشاوره حرفه‌ای و رایگان عماد ایمن بهره‌مند شوید.